Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.03.16. 21:30 ritakovacs

Lopjuk el a tavasz illatát...(parfüm és öblítő helyett)

Címkék: ötletek praktikus háztartás tavaszi nagytakarítás fészek

és frissítsük fel vele a fészkünket! Ma délelőtt, mikor Kicsi Krampuszommal sétálni voltunk, pont azon gondolkodtam, hogy ez hiányzott nekem egész télen. A friss levegőn száradó ruhák illata. Azt hiszem, ez a kellemes, friss, mindennel összehasonlíthatatlan tiszta illat sokkal többet jelent nekem, mint bármilyen parfüm illata

Lassan úgyis aktuálissá válik, hogy a téli kabátoktól és a legvastagabb ruháktól megváljunk legalább egy bő fél esztendőre. Használjuk ki, ha szép az idő és mossunk ki minél több vastag ruhát, utána pedig teregessünk ki a friss levegőn (nekem csak az erkélyen van erre lehetőségem)! Váljunk meg a tél nehézkes illatától és lehetőség szerint több órán át engedjük az üde tavaszi szélnek, hogy alaposan átjárja, felfrissítse elnehezült, lestrapált ruhatárunkat.

Mióta gyerekezünk, mosásnál nem használunk öblítőt, Aprócskánk bőre miatt. Viszont a csodálatos napsütés és friss levegő ennél sokkal többet ad, ráadásul teljesen ingyen. Arról nem is beszélve, hogy a napfénynek megvan az a csodálatos tulajdonsága, hogy a makacs foltokat gyönyörűen elhalványítja. 
A kora tavaszi fényben attól sem kell félnünk, hogy a ruhák színe esetleg megfakulna, annyira még nem erős a nap. És olyan hosszú ideig egyébként sem maradnak kint a ruhák. Ha ennek ellenére fenntartásaink vannak a ruha színe miatt, egyszerűen kifordítva szárítsuk a ruhákat. (én mosni is így szoktam őket).

Ha már megszáradtak a ruhák és úgy döntöttünk, hogy beszedjük őket, arra is van lehetőségünk, hogy a lakásunkat is felfrissítsük. Egy ideig engedjük a ruhákat szépen kisimítva a szobákban, bútorokra fektetve heverni, mielőtt behajtogatnánk vagy vasalnánk őket. Néhány perc alatt ugyanis teljesen felfrissül tőlük a levegő.
Néhány frissen mosott ruhával együtt az otthonunkba költözik a kikelet. Igaz, nem végleg, de ez a néhány perc is kárpótol a hosszú, hideg téli hónapokért és érezteti velünk, hogy hamarosan itt lesz az igazi meleg idő.

Ugye milyen egyszerű? És bármilyen hihetetlen, de ezzel már meg is tettük a tavaszi nagytakarítás első lépését. Most nincs is más dolgunk, csak élvezni a legtermészetesebb légfrissítő utánozhatatlan illatát. A ruháink pedig még sokáig friss illattal örvendeztetnek meg minket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr132745640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása