Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.19. 12:00 ritakovacs

Pálmafa újságból

Címkék: ötletek papírból újságból pálmafa

A gyerekek nagyon szeretik a szerepjátékokat. Ha ehhez megfelelő környezetet teremtünk, akkor pedig el sem lehet őket rángatni a játékok mellől. Néhány dobozból lehet házikót, várat csinálni, újságpapírból pedig mutatós pálmafákat. Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, hogy hogyan lehet pálmafát készíteni.

Először készítsük el a pálmafa leveleit. Rajzoljunk néhány levél formát, zöld papírból vágjuk ki, vagy fehér papírt fessünk zöldre és ezt vágjuk ki. Hajtsuk meg őket félbe, hosszában, majd vagdossuk be a levelek szélét.

A pálmafa törzsét nagyon egyszerű elkészíteni. Fogjunk néhány újságot és laponként kezdjük el őket föltekerni. Mikor már félig föltekertük, tegyük bele a következő lapot és így tekerjük tovább, így tegyük bele a következő, majd a következő újságot is. A fa törzsének vastagságától és magasságától függ, hogy mennyi újságot tekerjünk föl.  Ha már jó vaskos ki hengerünk van, akkor az újság szélét ragasszuk le.

Állítsuk fel a hengert és a közepét kezdjük el kifelé húzni, tekerni. Így tudjuk kialakítani a fa törzsét. Pár helyen ragasszuk meg, hogy ne csússzon szét, majd csomagolót tekerjünk rá ellentétes irányba, mint amerre a fát tekertük, hogy tartsa a fa törzsét. Néhány csík csomagolóval el is tüntettük az újságot és szép fatörzsünk lett.

Már csak a leveleket kell a fára tennünk. A fatörzs felső végébe illesszünk bele egy levelet, melynek az alját kicsit meghajtogatjuk, hogy legyen szára a levélnek. Ragasszuk a törzshöz. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogynak a levelek. És már kész is a fa.

A videó pedig itt van:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr384661717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása