Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.25. 14:48 ritakovacs

Szép kis dobozka pet palackból

Címkék: PET palack doboz pet palackból

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mekkora szükség van az újrahasznosításra, környezetvédelemre és a környezettudatos gondolkodásra. Nem zsákmányolhatjuk ki a bolygónkat bármeddig büntetlenül. Mi maradna akkor a gyermekeinknek? Mit mondunk nekik, ha már nem lesz hol élniük? Hogy ne haragudjanak, de mi nem gondoltuk, hogy ez lesz 10 - 20 vagy 50 év múlva? Hogy nekünk már mindegy, mert úgysem élünk már sokáig? Milyen gazdái vagyunk a Földnek, amit az előző generációtól kaptunk és a jövő generációnak kell majd adnunk? Ezért, amit lehet, próbáljunk újrahasznosítani, hogy minél kevesebb szeméttel terheljük a környezetünket.

Amikor először láttam ezt a videót, teljesen ledöbbentem. Mert annyira egyszerűen kivitelezhető és annyira dekoratív, hogy akár ajándékot is nyugodtan adhatunk benne. Bár nekem az első gondolatom az volt, hogy én biztosan az ékszereimet tartanám egy ilyen klassz kis dobozban. De a videóban számtalan más, nagyon ötletes hasznosítását is bemutatják ennek a szép doboznak.

Az elkészítése nagyon egyszerű és csak egy ásványvizes vagy üdítős palack alsó részére van hozzá szükségünk. Nem kell mást tenni, mint egy palackot ketté vágni. Az alsó részét hosszában bevágni, hogy 4-6 "fület" kapjunk. A felső sarkait érdemes lekerekíteni, hogy ne okozzanak sérülést és így sokkal dekoratívabb is. Ezután már csak dekorálni kell a palackot. Lehet egy színű, vagy bármilyen mintás, bár szerintem a felhasználás jellege meghatározhatja, hogy milyen módon dekoráljuk. Ha megszáradt és kész a dobozunk, már be is hajthatjuk a füleket és kész is a dobozunk.

A videó pedig itt van:

Akiknek az ötlet tetszett, de szeretnének egy kicsit másféle dekorációt kipróbálni, azoknak pedig itt egy másik ötlet:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr664677251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása