Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.20. 12:00 ritakovacs

Ásványvizes palackból nyaklánc

Címkék: ékszer nyaklánc háztartási hulladék PET palack

Ez az ötlet nekem nagyon megtetszett. Nagyon jópofa és lehet hozzá azonos mintájú karkötőt vagy fülbevalót, esetleg mindkettőt is csinálni.

Egy ásványvizes palack tetejét vágjuk le, majd a palackból vágjunk le  egy kb 1,5-2 cm x 4-5 centis darabot, majd a széleit kerekítsük le. Az egyik rövidebb oldalán vágjunk egy lyukat (ennél fogva tudjuk majd felfűzni), majd hurkapálca segítségével nekünk tetsző színű festéket kenjünk a műanyag darabra.  Mintát is csinálhatunk bele, ha néhány helyen a hurkapálca segítségével kihúzzuk a festéket.

Mikor ez a szín megszárad, akkor következhet egy másik szín is. Ugyanezzel a módszerrel csináljunk másik színt is. Ha ez is megszáradt, a műanyag másik oldalát kenjük le egy harmadik színnel, ez lesz az alapszín.

Vágjunk még ki jó néhány műanyag darabot hasonló méretben és próbáljunk hasonló mintát készíteni. Ha készen vagyunk, föl is fűzhetjük őket egy tetszőleges anyagra. Lehet bőrre, vagy esetleg textilre is felfűzni a műanyagokat. Ha padig karkötőt és fülbevalót is csinálunk hozzá, egy egész kis készletünk lesz. Jó szórakozást hozzá!

És a videó:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr304661784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása