Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.11.28. 22:46 ritakovacs

Minimál és hagyományos adventi koszorú

Címkék: kreatív karácsony ötletek adventi koszorú

Advent az év egyik legcsodálatosabb és legizgalmasabb időszaka. A szó jelentése: eljövetel, megérkezés. Ez az időszak a Jézus születésére való felkészülés. Boldog, reménykedő várakozás, a lelki készülődés ideje. 4 hétig tart, mely a december 25-ét megelőző 4. vasárnappal kezdődik.

Idén nov. 27-én gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Maga a koszorú készítés az 1800-as évek közepéig nyúlik vissza, amikor is egy berlini lelkész (Johann Heinrich Wichern)  Karácsony előtt hetente egy-egy gyertyával többet  gyújtott meg árvaházi gyerekeknek, hogy érdekesebbé tegye számukra a várakozás idejét.

Ez után a kis kitérő után megmutatom, milyen a legegyszerűbb adventi koszorú, ami akkor is elkészíthető, ha nincs sem időnk, sem energiánk, sem pedig pénzünk egy adventi koszorút készíteni. Nem is kell más hozzá,  csak egy dekoratív tányér vagy tálca és négy gyertya. És íme, így néz ki:

Akinek ez túl egyszerű, apró dolgokkal kiegészítheti. Azt azért elárulom, hogy nekem ez annyira nem jön be. Én szeretem a hagyományos, talán kicsit csicsás adventi koszorúkat.

Ennek az elkészítéséhez sem kellett túl sok dolog. Koszorú alap, néhány fenyőág, gyertyák, alapra szúrható gyertyatartó, néhány kis fahéj rúd, karton papír, amiből csillag és üstökös formákat vágunk ki, fenyőtoboz és a gyertya színéhez passzoló szalag.

Szerencsére sok tudomány nem szükségeltetik ahhoz, hogy a különböző elemeket fölrakjuk a koszorú alapra. És az eredmény pedig ez lesz:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr593420085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása