Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.12. 17:04 ritakovacs

Dobozok textillel dekorálva

Címkék: doboz textil

Igazán rendkívüli, elegáns, nagyon mutatós dobozokat készíthetünk, akár ajándéktárgyak számára is, ha textillel dekoráljuk. Nem kell feltétlenül nagy kézügyesség hozzá, de a végeredmény még egy egyszerű doboz esetében is nagyon profinak fog tűnni.

Ebben a videóban egy kerek doboz készítését nézhetjük meg, de bármilyen más dobozt is lehet ezzel a technikával díszíteni. Az alap doboz lehet olyan, amelyet kreatív hobbi boltban vásárolunk, vagy cipős doboz, vagy igazából bármilyen más doboz is. De szerintem olyan fém doboz is, amilyenben kekszet vagy teasüteményt lehet kapni.

Válasszunk színben és mintában egymáshoz és az ízlésünkhöz is illő anyagokat. A doboz belsejének az alját bekenjük ragasztóval, majd beleragasztjuk az egyik anyagot úgy, hogy közepétől kifelé haladva bele simítjuk. Ha ez megvan, a doboz belső szélét felül is bekenjük ragasztóval és körbe oda nyomkodjuk az anyagot. Így nagyon mutatós lesz, mert ráncosan fog kinézni.

Ha ez kész, a doboz alját kívülről is ráragasztjuk úgy, hogy kb 1 cm-rel nagyobb legyen az anyag, mint a doboz alja. Ezt részt majd a doboz oldalaira ragasztjuk fel, majd a doboz oldalát. Ezt úgy, hogy az anyagot szélesebbre hagyjuk és cikcakk ollóval vágjuk le a szélét, amit majd behajtunk a dobozba. belső szegélynek ragasztunk egy szép szalagot, majd erre egy csinos kis masnit. Így a doboz alsó része már készen is van.

Most a doboz tetejét készítjük el. Először a belsejét csináljuk meg. Beleragasztunk egy tetszés szerinti anyagot, majd egy olyan széles csíkot fogunk, amely a belső szegélyétől a külső rész közepéig ér. Ezt fogjuk és a belső szegélyére végig ráragasztjuk. A tetejének a közepét beragasztózzuk, majd fogjuk és az anyagot behúzzuk középre, hogy szép ráncos legyen. Fogjuk az egészet és felragasztjuk, középen összecsípjük.

Készítünk egy szirom formájú sablont, melyet ráhelyezünk egy nagyobb méretű, átlók mentén összehajtogatott anyagra és levágjuk a külső szegélyét. Mikor kinyitjuk az anyagot, így egy virágformát kapunk. Jó néhány ilyen virágot készítünk, különböző mintájú anyagból,  a közepüknél fogva összehúzzuk, bekenjük ragasztóval, majd ráragasztjuk a doboz tetejére. Így olyan, mintha virágot ragasztottunk volna a doboz tetejére. A doboz belső élét bekenjük ragasztóval, majd egy vastagabb zsinórt ragasztunk  bele. És már kész is a dobozunk.

Számtalan dobozt és egyéb használati tárgyakat készíthetünk ezzel a technikával. Pl. tolltartót, mappát, könyvjelzőt és mindenféle tároló dobozt.

Íme hozzá a videó:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr934648513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása