Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.12. 18:24 ritakovacs

Doboz dekupázzsal, fonallal

Címkék: kreatív doboz dekupázs fonalból készített dolgok

Egy egyszerű technikával, illetve két technika ötvözésével nagyszerű dobozokat lehet készíteni. Ezt a két technikát ugyanúgy sokféle dísztárgy és használati tárgy készítésére fel lehet használni, mint az előző bejegyzésben bemutatott technikát.

Vegyünk hozzá egy tetszés szerinti formájú és anyagú dobozt. Válasszunk egy szalvétát, amelyet föl szeretnénk használni dekorációnak, majd egy színben hozzá harmonizáló fonalat is. Először próbáljuk ki, hogy a szalvétát hová és hogyan szeretnénk elhelyezni. Érdemes a szalvéta helyét fölrajzolni a dobozra, hogy ide tudjuk majd pontosan ragasztani a fehér fonalat.

Először a fehér fonalat ragasztóba mártjuk, majd a kép helyére szépen fölragasztjuk úgy, hogy oda-vissza ragasztjuk soronként. Mikor ez elkészült, félretesszük a doboz tetejét, majd a doboz oldalára kezdjük fölragasztani a fonalat. Itt körbe-körbe kell ragasztani az általunk választott színben. Ezt addig csináljuk, amíg már csak akkora rész marad ki, ahová a doboz fedele fog kerülni.

Most fogjuk a doboz tetejét és a korábban felragasztott fonal köré ragasztjuk fel a színes fonalat, mint egy keretet, körbe-körbe. Ha elkészült, fölragaszthatjuk a szalvétát a fehér fonalra. Nem szükséges hozzá semmi extra, sima dekupázs ragasztólakkot lehet hozzá használni. Azért, hogy az összhatás tökéletes legyen, a doboz és tetejének belsejét, valamint alját színben harmonizáló festékkel fessük be. (Én biztosan akril  festéket fogok hozzá használni). Aki elég ügyes, üvegfestékkel, vagy más festékkel a kép sarkaihoz készíthet apró virágokat és keretet is a képnek.

A videó pedig itt van hozzá:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr764650380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása