Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.06.23. 14:40 ritakovacs

Szappanbuborék és fújó házilag

Címkék: játék szappanbuborék közös tevékenység a gyerekkel

Gondolom nem titok, hogy minden gyerek (a kicsit és a kicsit nagyobbak is) nagyon szeretnek buborékot fújni. Jó kis móka, mindaddig, amíg ki nem ürül a flakon. Nálunk akkor kezdődött a nagy kesergés, mikor megpróbáltunk mi is magunktól jó kis keveréket gyártani, hogy szép, nagy, színes buborékot fújhasson az apróság.

Naná, hogy nem sikerült... Próbáltuk szappannal, samponnal, folyékony szappannal, habfürdővel, mosogatóval. Kevés vízzel, sok vízzel, közepes mennyiségű vízzel, de egyik rosszabbul sikerült, mint a másik. Igazából a legjobb próbálkozásunk is csak közepes eredményt és tetszést hozott. A gyerek persze tovább könyörgött még a buborékért. Nem azért nem vettem neki másikat, mert belehaltunk volna anyagilag. Csak roppantul bosszantott, hogy nem sikerül, bolt meg egy sem volt nyitva a környéken.

Azért nem adtuk föl olyan könnyen. Neten nézelődtem, és rengeteg receptet találtam. Persze ezek szintén elég változatosak voltak összetételben és eredményességben egyaránt. De végül rátaláltam az számunkra igazira. Nagyon gagyi vagyok, de sajnos az oldalra már nem emlékszem, hogy hol találtam. De a receptet kiírtam egy cetlire, mert akkor igazából csak a gyerek boldogsága számított, nem fordult meg a fejemben, hogy ebből még később blogbejegyzést fogok készíteni.

Tehát a szerintem tuti recept a következő:

2,5 dl Jar mosogatószer (nem reklám, de ezzel lett tényleg a legjobb)

4l víz

1 csomag sütőpor

2-3 evőkanál glicerin (gyógyszertárban lehet beszerezni)

Nyilván ebből a mennyiségből egy vödörnyi folyadék lenne, ezért én 1 l vízből csináltam, ezzel is rengeteg ideig eljátszott a gyerek.

Ha valaki még szeretné ezt a klassz kis játékot megbolondítani, tehet bele minimális mennyiségű ételszínezéket, mert attól még színes is lesz. A kisfiam konkrétan sikongatott a gyönyörűségtől.

Akinek van kedve, még buborék fújót is készíthet házilag ehhez a szuper kis keverékhez. Nagyon egyszerűen elkészíthető, még gyerekek is meg tudják csinálni. Csak egy kis pálcika, vagy szívószál és egy zseníliadrót szükséges hozzá.

Csak annyit kell csinálni, hogy a zseníliadrótot a felénél ketté kell hajtjuk, tetszés szerinti méretű kerek formát képezünk belőle és a drót két végét rátekerjük a pálcikára vagy szívószálra. Lehet, hogy ez nem olyan érthető, ahogy megpróbáltam elmagyarázni, de ebben a videóban nagyon szépen bemutatják, hogy hogyan kell elkészíteni, a buborékfújó folyadékkal együtt. Igaz, ez egy kicsit más recept, mint amit én leírtam. A videóban kimarad belőle a sütőpor és az arányok is kicsit mások a többi összetevő tekintetében. De nagyszerűen látszik, hogy milyen szép buborékokat lehet belőle fújni.

Ime a videó:

Jó buborékolást! :)

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr464606413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2012.06.24. 06:43:48

miért pont zseníliadrót? vagy ez volt kéznél?

(rá kellett bingelnem -- ha jól sejtem a fényképek alapján, a zsenília a dekorációra használt szőrös drót.)

Mészáros Laci 2012.06.24. 06:44:43

pár hete szárazjéggel fújt buborékot is láttam, az glicerin nélkül nem is menne.

prfact 2012.06.24. 09:16:34

A MÜPA gyereknapján felvonult egy társaság óriás szappanbuborékokkal. Az ő receptjük csak annyiban tér el, hogy glicerin helyett tapétaragasztó és porcukor szerepel benne:
www.facebook.com/bubiverzum

ritakovacs 2012.06.24. 09:22:01

@Mészáros Laci: Szerintem azért zseníliadrót, mert szőrös. Nem sima a felülete. Ha megnézed a fújókat, pici fogak vannak rajta. Házilag szerintem ezzel lehet leginkább hasonló eredményt elérni. De ha van más ötleted rá, szívesen fogadom. :)
És köszönöm, hogy megnézted a bejegyzésem. :)

ritakovacs 2012.06.24. 09:23:25

@prfact: Szuper ötlet! :) Bár ezt a verziót én nem ismertem. :)

ritakovacs 2012.06.24. 09:29:50

@KayaIbrahim: :) Köszönöm a hozzászólásodat! :)

lehus 2013.07.23. 19:50:47

Nálunk most vált aktuálissá a nagy mennyiségű utántöltő gyártása...

Zsenília helyett, ha esetleg nem akarjátok a többezer forintos óriás buborékfújót megvenni, hétvégén láttam, hogy hatalmas botokra ( 2 db-ra ) egy rövidebb és egy hosszabb gyertyakanócot kötöttek, vödörben volt a folyadék és már lehetett is rohanni a kissé széthúzott botokkal és a menetszél fújta is a hatalmas buborékokat. Sajnos a hobby boltban nem kaptam nagy kanócot, de ha rálelek a beszerzési helyre, megírom. köszi a receptet!
süti beállítások módosítása