Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.16. 17:39 ritakovacs

Képkeretből tálca

Címkék: tálca képkeret dekupázs

A dekupázs technikát nagyon szeretem, mert nem kell hozzá nagy kézügyesség. Ennek ellenére nagyon látványos, dekoratív és fantasztikusan gyönyörű dolgokat lehet vele készíteni. Stílusokat lehet vele összekötni, ötvözni és akár ki is találni.Szóval nagy kedvenceim egyike a végtelen lehetőségeivel együtt.

Az itt bemutatott videóból megtudhatjuk, hogyan lehet képkeretből fantasztikus tálcát készíteni, amit mindenki megirigyel tőlünk, vagy akár ajándékba is adhatunk.

Szerintem egy igazán dekoratív tálcához A4-es méretű képkeret felel meg leginkább. Vegyük ki belőle az üveget és a keretet fessük le olyan színűre, ami passzolni fog a tálca lapjának mintájához. Akik jártasabbak a dekupázs technikákban antikolhatják a keretet vagy repesztő lakkal is lekenhetik.

Ha a keret készen van és meg is száradt, a két oldalára fölrakhatjuk az általunk választott füleket. Érdemes egyszerű füleket választani, mert nem ez lesz még a végleges, hanem kanalak kerülnek majd rá. De először most csak tegyük föl a helyére a füleket.

A képkeret hátlapára ragasszunk fel olyan mintájú szalvétát, ami nekünk tetszik. A videóban egy darab textilt helyeznek rá, majd ezekre fényképeket ragasztanak. Nyilván mindenki ízlése szerint dekorálhatja, alakíthatja a "tálca lapját".

Ha ez kész, a hátlapot helyezzük vissza a keretbe. Azért, hogy később ne eshessen le, egy szép textillel ragasszuk is rá a keretre. Ezek után tegyünk négy kis tappancsot a tálca széleire, hogy ezek legyenek a tálca lábai. Igazából már kész is  a tálca, csak két szép kanál szükséges, amit felragasztunk a fülekre és igazi kinccsé válik a munkánk.

Íme a videó:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr134660392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása