Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.05. 13:17 ritakovacs

Papírzsinórból kosár

Címkék: papírzsinór papírzsinórból kosár

Egy korábbi bejegyzésemben (itt: http://kreativfeszek.blog.hu/2012/07/05/kreativ_tavasz_papirzsinorbol_rozsat_egyszeruen) már megmutattam, hogyan lehet papírzsinórból rózsát készíteni. A papírzsinór szerintem nagyon klassz dolog, mert rengeteg ötlet megvalósítására alkalmas.Egyszerű, könnyen és sokféleképpen használható, ráadásul nagyon dekoratív.

Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, hogyan lehet dekoratív kosarat készíteni a papírzsinórból. Készíthetjük egy színűre, vagy több félére is akár. De ennél sokkal egyszerűbb megoldás, ha fehér papírzsinórt választunk és később ezt színezzük tetszés szerint. Lehet vékony papírzsinórból, de praktikusabb vastagabbat választani, mert kevesebb szükséges belőle.

Először egy kartonlapból kivágunk egy kisebb kör formát, amit bekenünk ragasztóval, vagy még jobb, ha már eleve ragasztós a felülete. Fogjuk a papírzsinórt, a végét behajtjuk és rátapasztjuk a korongra. Erősen odanyomjuk és elkezdjük föltekerni rá szorosan a zsinórt. Ha a korong szélét elértük, ragasztóval kenjük be a zsinórt és így folytatjuk a zsinór föltekerését. Ha eléri a kívánt szélességet, akkor elkezdjük fölfelé tekerni a zsinórt, így már elkezdjük a kosár törzsét csinálni. Egy ideig egyenesen haladunk fölfelé, majd szépen elkezdjük az oldalát szélesíteni, aztán a kívánt magasságig csináljuk. A tetejét is így csináljuk meg, csak sokkal kisebbre és egy kis részt nem ragasztunk a többihez, a zsinór végét pedig széthúzzuk, mint egy virágot.

Ha elkészült a kosárkánk, tetszés szerint lehet festeni. Akinek nincs túl nagy kézügyessége, mint nekem, az kiválaszt valamilyen színt, azt keni a kosárra, majd hasonló árnyalatú festéket és így szépen bekeni az egész kosarat. A végén nagyon mutatós lesz.

Ügyesebbek és bátrabbak dekorálhatják is néhány aprósággal, vagy készíthetnek tányért, vázát, kaspót vagy valami hasonlóan szép dolgot. És itt a videó is hozzá:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr594630513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása