Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.06.28. 21:00 ritakovacs

Készíts medált!

Címkék: medál papírból

Néhány nappal ezelőtt bemutattam egy ötletet, hogy hogyan lehet egyszerű papírból nagyon dekoratív nyakláncot készíteni. Aki nem olvasta a bejegyzést, itt megnézheti http://kreativfeszek.blog.hu/2012/06/16/ekszerek_papirbol  Már akkor is gondolkodtam rajta, hogy ehhez a klassz kis nyaklánchoz valami igazán kreatív medált kellene csinálni.

Sikerült is felkutatnom egy fantasztikus ötletet, amihez szintén nem kell sok alapanyag és az elkészítéséhez sem kell rendkívüli ügyesség. De ami nagyon klassz a dologban szerintem, hogy ezzel a technikával nem csak medált, hanem még számos dolgot készíthetünk. Én el tudok képzelni ilyen nyakláncot is, fülbevalót, persze hozzá illő karkötővel. De ha csak a technikát nézem, akkor is számtalan dologra használható az ötlet. Tollat, naplót, tolltartót, szemüveg tokot, mappát és még számtalan használati tárgyat föl lehet dobni vele.

Az elkészítésre roppant egyszerű. Fogunk egy kicsi darab kartont, és kivágunk belőle két azonos méretű téglalapot, aminek lekerekítjük a sarkait. De akár kerek vagy ovális formát is lehet kivágni, természetesen attól függően, hogy milyen medált szeretnénk készíteni. A videóban következő lépésként egy darab drótot kell hajlítani, mely majd a medál akasztója lesz később és ez a két karton közé kerül. Véleményem szerint, ha a két lap már össze van ragasztva, azokat ki is lehet lyukasztani és így tenni rá akasztót. De ez már csak részlet kérdés.

A lényeg, hogy a két réteg kartont összeragasztjuk, majd jól össze is nyomkodjuk. Innentől kezdve jön a munka érdekesebb része, mert ez még csak a medál testének az elkészítése volt eddig.

Fogunk egy számunkra szimpatikus újságot és vágjunk ki belőle különböző méretű és formájú betűket, de nyugodtan lehet akár szavakat is. Ha ezzel megvagyunk, ezeket tetszés szerint ragasszuk fel a kartonra. Mivel a végén lakkozva lesz, mindegy, hogy milyen ragasztót használunk, de szerintem a dekupázs ragasztólakkja a legjobb. Kezdjük az élekkel, sarkokkal, majd haladjunk végig az egész medálon. Ezután várjuk meg, hogy megszáradjon.

Igazából ezzel már kész is lehetne, de ha még szebb hatást szeretnénk elérni, kenjük át az egészet gyöngyház fényű körömlakkal. Nagyon szép opálos fényt fog adni a medálnak és lesz legalább még egy réteg rajta. De akik nagyon merészek, valamilyen színes, esetleg vadabb színű körömlakkot is kipróbálhatnak.

És az elkészítéséről a videó:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr714617958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása