Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.06.18. 21:41 ritakovacs

Hogyan éljük túl a kánikulát?

Címkék: hőség kánikula Ötletek

napsütés.jpg

Engem általában rettenetesen megvisel a kánikula. Ezt a mostani meleget talán azért viselem könnyebben, mert két hónapja költöztünk panelból kertes házba. A jó kis tégla a panel forróságához képest kellemes hűvöst biztosít.

Akik viszont nincsenek ilyen szerencsés helyzetben és kénytelenek otthonukban, munkahelyükön megbirkózni a kánikula kellemetlenségeivel, azoknak ajánlok néhány tippet, amelyek segíthetnek könnyebben viselni a hőséget.

Sokat segíthet, ha éjszaka jól kiszellőztetünk vagy esetleg megpróbálunk huzatot csinálni. Már ahol ez egyáltalán lehetséges. Hajnalban, miután fölkelt a nap és elkezd melegedni a levegő, érdemes becsukni az ablakokat, besötétíteni, ha lehet a redőnyt vagy rolót is leengedni, így hűvösebb marad a lakás. Mi panel hatodik emeletén laktunk, mikor csecsemő volt a kisfiam és roppant nehezen viselte a kánikulát. Mivel ventilátort nem tudtunk miatta használni, korán reggel, mikor még hűvös volt, lepedőket hideg vízbe áztattam, jól kicsavartam és fölakasztottam az ablakokra. Így szerencsére sokkal később kezdett el fölmelegedni a lakás. Jó megoldás lehet még, ha a kádba és a mosdókagylóba hideg vizet engedünk, ez is hűvösebbé teszi a lakást.

Aki teheti, használjon ventilátort. A kellemes érzés fokozható, ha a ventilátor elé egy tál vagy tányér jeget rakunk. Ez viszonylag gyorsan biztosít hűvösebb érzést.

A saját közérzetünkön is sokat javíthatunk, ha néhány praktikát alkalmazunk. Lehetőleg igyunk nagyon sokat, de kerüljük a cukros italokat, mert az elvonja a vizet a sejtektől. Zuhanyozzunk le többször egy nap, lehetőleg hideg vagy hűvös vízben. A csuklónkat tekerjük be vizes zsebkendővel, ez pillanatnyilag hűsítően hat. Ugyanúgy, mint a térdhajlatba helyezett hideg ásványvizes palack.

Akik pedig szerencsésebbek, a légkondi előnyeit is élvezhetik, vagy a strandon, víz mellett, esetleg vízben vészelhetik át az igazán forró napokat.

Igyekeztem olyan ötleteket és praktikákat leírni, amelyek sem pénzt, sem pedig különleges eszközöket nem igényelnek és segíthetnek, hogy türelmesebben várjuk az első hűsítő esőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr24596827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása