Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.03.24. 22:31 ritakovacs

Nagytakarítás - egyszerűen és gyorsan

Címkék: ötletek háztartás nagytakarítás

 Kicsi gyerek mellett nem egyszerű egy nagytakarítást véghezvinni. Sőt! Saját tapasztalatom az, hogy egy alig földből kilátszó, kúszó-mászó káosz-generátor mellett csoda bármit is a helyére tenni. A takarítás igazi mutatvány. A nagytakarítás pedig maga a csoda. Akinek pedig nincs gyereke és sokat dolgozik, az sincs könnyebb helyzetben. De ha ügyesek vagyunk és jól osztjuk be a kevéske szabadidőnket, nem lehetetlen a feladat. Legalábbis elméletben.

Én mielőtt elkezdem, alaposan végiggondolom, hogy miket kell megcsinálnom és mennyi időm van rá. Ha tehetem, már hetekkel korábban elkezdem a takarítást, mert egyszerre úgysem tudok sokat megcsinálni. Valóban képtelenség. Véleményem szerint sokkal praktikusabb és elviselhetőbb,  ha csak keveset, vagy rövid ideig takarítunk egyszerre, így nem fogjuk olyan gyorsan megunni.

Érdemes odafigyelni rá, hogy minden helységnek megvan a lelke. Ha ezt a részt szépen kitakarítjuk, ragyogni fog a helység. Miután megszületett a kisfiunk, rájöttem arra, hogy fölösleges dolog a tökéletességre törekedni, ami a számomra úgyis elérhetetlen. Ezért próbáljunk meg megelégedni azzal, ha valahol szép rendet teszünk és sokat javítottunk a helyzeten. Elsőre úgysem mehet minden hibátlanul.

Szépen, sorban haladjunk, egymás után a helységekkel.

Van néhány általános tanács, amelyek megkönnyíthetik a munkánkat:

Kezdjük a munkát egy alapos rendrakással. Máris sokkal szebben néz ki a lakás és átláthatóbb lesz, hogy mit kell még megcsinálnunk. Ráadásul már nem is fogjuk olyan kritikusnak látni a helyzetet, mert a legtöbb esetben már a dolgok oroszlán része ezzel a nem feltétlenül a legegyszerűbb, de mindenképpen a leghatékonyabb eszközzel is megoldódik.

Mindig fentről lefelé és bentről kifelé haladjunk (helységenként is és ha több szintes házunk van, akkor a házban is). Szedjük le a pókhálókat, töröljük le a szekrények tetejét, a csöveket, lámpákat, szekrények külső felületét, csempéket, falakat, villanykapcsolókat, ajtókat, ablakokat, székeket, asztalokat, szőnyegeket és padlót. Minél szisztematikusabban dolgozunk, annál könnyebb lesz az apró-cseprő dolgokkal foglalkozni.

Holnaptól pedig majd elmesélem, hogyan érdemes helységenként haladni, mire figyeljünk, mit ne felejtsünk ki semmi esetre sem. Sőt! Környezetbarát és olcsó tisztítószereket is mutatok majd, amelyekkel csodát tehetünk az otthonunkkal.

Addig is gondoljuk át, hogy Húsvétig mennyi időt tudunk rászánni a takarításra és holnap is tartsatok velem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr232769473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása