Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.10.27. 06:00 ritakovacs

Egyszerű, mint a tök! -Halloween dekorációk

Címkék: kreatív ötletek papírból őszi dekoráció Halloween

Lassan közeledik Halloween. Nem tartozik éppen a kedvenc ünnepeim közé, de lassan belopta magát a mi jeles napjaink közé is. Egyre többen készítenek tököt, vagy egyszerűen csak az alkalomhoz illően feldíszítik az otthonukat. Most én is bemutatok néhány ötletet, ami segíthet azoknak, akik szeretnék egy kicsit Halloween hangulatához igazítani az otthonuk hangulatát.

Nyilvánvalóan a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb díszítés halloweenre a tök. De nem kell feltétlenül a növényt megvennünk és felhasználnunk. Egész más módon is varázsolhatunk tököket a lakásunkba. A legegyszerűbb megoldás, ha átlátszó, műanyag, alap karácsonyfa díszt vásárolunk. Ezt megtöltjük valami narancssárgával: például összegyűrt színes papírral, krepp papír darabkákkal stb. Majd megfestjük a tök arcát és már kész is vagyunk. Egy kopasz faágra föltesszük a tököket és már kész is a tökéletes dísz.

Nagyon ötletes, ha tökös párnát készítünk. Narancssárga kerek párnát varrunk, majd az arcot gombokból formázzuk meg. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha képkeretet, vagy teljes tökös képet készítünk. De itt a videó:

Egyszerűen és gyorsan készíthetünk papírból pókhálót is. Egy négyzet alakú lapot az átlója mentén ketté hajtunk, így egy háromszöget kapunk, majd a háromszöget ismét ketté hajtjuk. A háromszög egyik szárát az átló mentén lehajtjuk, majd a másikkal ugyanezt megtesszük. Az így kapott idomot hosszában ketté hajtjuk. A hajtott oldalából kiindulva téglalapokat rajzolunk rá, majd ezeket kivágjuk. Ha ez kész, ki is nyithatjuk az elkészült pókhálót.

Ez a néhány ötlet csak ízelítő és kedvcsináló akart lenni. Némi fantáziával kísértetiessé varázsolhatjuk egy kicsit az otthonunkat. Jó szórakozást hozzá!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr494869850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóra ALDI Háziasszony · http://www.facebook.com/noraALDIhaziasszony 2012.10.29. 08:55:21

A kivájt tök belseje kiváló alapanyag lehet egy finom melengető krémleveshez :) Nemrég pont krémlevesekről volt szó a honlapomon.

ritakovacs 2012.10.30. 18:12:08

@sixeol: Valóban így van, igazad van. :) Személy szerint én sem ünneplem, sem a családom, ahogyan a Valentin napot sem. Jobban szeretem a saját hagyományainkat. Egy korábbi bejegyzésemben erről már leírtam a véleményemet. :)De egyre inkább bővül azoknak a köre, akik átveszik ezeket a szokásokat. Ezért nem lehet elítélni senkit sem. :) Köszönöm a hozzászólásodat!

ritakovacs 2012.10.30. 18:12:51

@Nóra ALDI Háziasszony: Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :)
süti beállítások módosítása