Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.06.25. 21:28 ritakovacs

Készítsünk nyári ajtódíszt

Címkék: kreatív ajtódísz fonalból készített dolgok ajtódísz fonalból ajtódísz nejlon szalagokból ajtódísz papír szalagokbó ajtódísz muffin papírból muffinpapír

Szeretem az ajtódíszeket. Lehet kicsi vagy nagy, elegáns, bohókás vagy vicces, nem számít. Az a lényeg, hogy lógjon valami a bejárati ajtón. Egyrészt nagyon otthonos, másrészt sokkal barátságosabbá teszi a bejáratot. Arról nem is beszélve, hogy szavak nélkül is elárul néhány dolgot az ajtó mögött lakó emberekről. Az elkészítése kellemes kikapcsolódás, de akinek nincs ideje, kedve és ereje, készen is nagyon dekoratív darabokat lehet vásárolni.

Az általam választott videók csak inspirációul szolgálnak, hátha nagyszerű ötletet merítünk belőlük és egy igazán különleges saját darabot tudunk készíteni általa. Igyekeztem olyan ajtódíszeket összegyűjteni, amelyeket egyszerűen el lehet készíteni, vagy egy gyerek is meg tud birkózni velük.

Az első ajtódíszt muffinpapírból lehet elkészíteni. A videóban eredetileg kávéfilter szerepel, de szerintem sokkal egyszerűbb és kivitelezhetőbb muffinpapírból elkészíteni. Először készítünk egy koszorúalapot, amihez szerintem tökéletesen megfelel egy karton, majd erre szorosan egymás mellé fölragasztjuk a muffinpapírokat. A széleit kicsit "kicsipkézzük", vagyis formára vágjuk. Ragasztunk rá egy szép szalagot, amit akasztóként fogunk használni, majd a koszorút dekoráljuk néhány virággal. És íme a videó:

A következő ajtódísz papírcsíkokból készül, így ennek elkészítése sem jelenthet nagyobb gondot, mint az előző. Szükségünk lesz hozzá egy koszorúalapra hungarocellből, vagy szivacsból. Ennél sokkal egyszerűbben is készíthető alap két egyszer használatos műanyag vagy papírtányér valamint egy kis hulladék újság segítségével. De azt majd a következő videónál írom le részletesen.

Tehát megvan a koszorú és van néhány színes, nagyon dekoratív mintájú papírunk. Ezeket a papírokat kb 1,5-2 cm széles és kb 8-12 cm hosszú csíkokra vágjuk. Minél többféle színt és papírt használunk, annál szebb, változatosabb lesz a koszorúnk. Ha végeztünk a papírokkal, fogjuk és félbe hajtjuk őket, majd a két végét összeragasztjuk. Egyenként, szorosan egymás mellé fölragasztjuk mindet az alapra. De úgy, hogy csak a szélét ragasztjuk, így a közepe lógva marad. Ha ez megvan, a koszorú közepét eltakarjuk egy széles papírcsíkkal, hogy ne látszódjon ki. De inkább mutatom a videót, mert az sokkal érthetőbb:

Ahogyan már korábban említettem, koszorúalapot lehet készíteni egyszerűen két műanyag, vagy papír tányérból és újságból. A tányérok közepét ki kell vágni úgy, hogy a tányérnak csak a széle maradjon meg. Majd a két tányért egymás felé fordítjuk és közé összegyűrt újságot teszünk, hogy ez tartsa távol egymástól a két tányért. Így széles ragasztószalaggal már össze is lehet ragasztani a két tányért és kész is a koszorú.

Ez az ajtódísz ebből az összeragasztott tányérból és az erre egyszerűen föltekert fonalból készült. Ezen nem nagyon kell semmit magyarázni. Annyi a dolgunk, hogy föltekerjük a fonalat a tányérok köré, majd valamilyen virággal vagy más dekorációval díszítjük azt. Aki elég ügyes hozzá, horgolhat virágokat, mert azok mutatnak a legszebben ezen a koszorún. És íme:

Az utolsó ötlet szerintem nagyon vidám, bohókás, de egyszerűsége ellenére is roppant mutatós ajtódíszt eredményez. Ehhez egy drót koszorúalapra  és nejlonszalagokra van szükségünk. (Bár úgy gondolom, egy egyszerű, spirál alakba hajtogatott drót is megfelel a célnak.) Annál érdekesebb, színesebb lesz a végeredmény, minél több színű, mintájú és szélességű szalagot használunk fel. Kb 12-15 cm-es darabokat vágunk a szalagokból és ezeket felkötözzük az alapra, szorosan egymás mellé. Az eredmény szerintem önmagáért beszél:

Remélem ettől a néhány ötlettől bátorságot és kedvet merítettetek ahhoz, hogy elkészítsétek a saját ajtódíszeteket! Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr94611084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása