Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.11.29. 07:11 ritakovacs

Karácsonyi készülődés (1. hét)

Címkék: ötletek háztartás hellókarácsony karácsonyi készülődés

Számomra már nagyon sokszor bebizonyosodott, hogy rengeteg időt, pénzt és energiát lehet megspórolni, ha előre tervezünk. Talán egy kicsit túlzásnak tűnhet, de a későbbiekben nagyon meg fogja könnyíteni a dolgunkat, ha látszólag nagyon magától értetődő dolgokat is felírunk a teendőink közé, amelyekből különböző listákat készítünk. Én az elején teljesen kaotikusnak és kilátástalannak láttam a helyzetet, aztán szépen lassan letisztult minden és elkészült a tervem Karácsonyig. Nincs is másra szükség, csak egy kis türelemre, néhány percre, valamint egy darab papírra és tollra, esetleg naptárra.

Természetesen mindenki elkészítheti saját magának, vagy tetszés szerint saját igényeit figyelembe véve használhatja azt a módszert vagy listát, amit én mutatok be.

A legelső teendő, ami mindennek az alapja: készítsünk listát. Először válogatás nélkül, hogy mik azok a teendők, amelyeket el kell végeznünk Karácsonyig. (Akinek van háztartáskönyve, az előnyben van, ugyanis a tavalyi listáról lehet puskázni, vagy abba fölírni mindent.) Íme az én listám:

  • nagytakarítás
  • adventi koszorú készítése (már ki is van pipálva)
  • adventi naptár készítése
  • kit szeretnék megajádékozni? (kinek veszek és kinek készítek ajándékot?)
  • kinek szeretnék üdvözlő lapot, mailt küldeni? (képeslapot, emailt vagy esetleg sms-t küldök? minden név mellé felírni)
  • karácsonyi menü megtervezése (ebből össze is lehet írni a bevásárló listát)
  • lakás dekorálása (ajtó, ablak, asztal stb)
  • karácsonyfa vásárlás
  • karácsonyfa díszek és izzók átvizsgálása
  • karácsonyi zene beszerzése
  • fényképezőhöz mindent előkészíteni (pl. akku, memoria kártya stb.)
  • alkalmi ruhák vásárlása vagy előkészítése

Ha már ennyit sikerült összeírni, akkor máris sokkal áttekinthetőbbnek látjuk majd a helyzetet. Innentől nincs más dolgunk, mint fogni négy lapot (minden héthez egyet), vagy naptárban heti tervezőt elővenni és felírni rá, hogy az adott héten mi az, amit mindenképpen meg kell csinálnunk.

Én most egyenlőre csak ennek a hétnek a teendőivel foglalkozom. Nekem ezek a dolgok szerepelnek a listámon:

  • nagytakarítás (Karácsonyig apránként folyamatosan, minden hétre jut majd belőle. De erről majd írok külön bejegyzést)
  • adventi koszorú készítése (ez már meg is van)
  • adventi naptár készítése
  • lakás dekoráció (először csak megtervezem, hogy nagyjából miket szeretnék, illetve megpróbálok ötleteket gyűjteni hozzá)

Azt hiszem, így első nekifutásra ennyi tennivaló pont elég is. Ha mindent összeírtunk, a teendőket már viszonylag könnyű szétosztani napokra, ha tudjuk, hogy mikor, mire kb. mennyi idő áll a rendelkezésünkre.

A következő bejegyzésben megmutatom, hogyan érdemes nekilátni a nagytakarításnak, hogy ne havazzuk el teljesen magunkat. Tartsatok velem! Addig is jó munkát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr163420500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása