Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.10.15. 12:00 ritakovacs

Őszi móka gesztenyével

Címkék: kreatív gesztenye őszi dekoráció

Ahogyan azt az előző bejegyzésemben már írtam, jót mókáztunk a falevelekkel. Miután azt meguntuk, elővettük a vödörnyi gesztenyét. Mivel a kisfiam még csak 22 hónapos, de mindent "baba egyedül" csinál, ezért egy kicsit előre dolgoztam.

Mielőtt leültünk gesztenyefigurákat gyártani, néhány gesztenyét félbe vágtam, néhányra fúrtam lyukat, hogy csöppségem "egyedül" is dolgozhasson.

Némi segítséggel így a legkisebbek is gyárthatnak gesztenye emberkét. Később ezekkel a figurákkal nagyokat lehet játszani, bábozni, főleg, ha még bútorokat is készítünk hozzá. Lehet csinálni gesztenyéből szép kis asztalt, széket stb.

És ha még ez sem lenne elég, készülhet az állatkert is. Nagyszerű oroszlánt készíthetünk, egy szép kis falevél darabból még sörényt is varázsolhatunk neki, zsinórból pedig farkincát, kis bojttal a végén. De egyszerű sündisznót is gyárthatunk, vagy malacot, aminek gombból varázsolhatunk orrot, szintén falevél darabból fülecskét és zsinórból farkincát.

Néhány gesztenyébe szúrt fogpiszkáló vagy hurkapálca segítségével könnyedén készíthetünk kerítést is, hogy meg ne szökjenek az állataink.

Amint sikerül előkerítenem a képet, azt is megmutatom, hogy "baba egyedül" milyen bábut gyártott gesztenyéből. Addig is jó szórakozást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr603303001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása