Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.03.29. 10:26 ritakovacs

Használjunk petrolatumot!

Címkék: ötletek praktikus szépségápolás

A petorolatum roppant hasznos anyag. Azonban nem véletlen, hogy nem a vazelin elnevezést használtam  a címben, ugyanis a legtöbb embernek a vazelinről nem a kozmetika és a háztartás jut az eszébe. :) Ugye tudjátok mire gondolok? Egyébként a vazelint hívják még puha paraffinnak is.

Azért szeretnék erről az anyagról néhány dolgot elmondani, mert roppan sokoldalú és sokféle felhasználásra ad lehetőséget.

A vazelin színtelen, szagtalan, ízetlen anyag. Használják az egészségügyben, kozmetikai iparban, élelmiszer iparban stb. Erős gyulladáscsökkentő hatással bír, segíti a bőr regenerálódását. És ami egy nagyszerű érv a használata mellett: nagyon olcsó.

Néhány ötlet, hogy mire használhatjuk fel:

  • Nagyon jól hidratálja a száraz bőrt. Viszont a zsíros, pattanásos bőrre nem ajánlott!
  • Ha lefekvés előtt bekenjük vele a lábfejünket, kicsit bemaszírozzuk a bőrbe és egy zoknit húzunk rá, reggelre gyönyörű, puha lesz a lábunk.
  • Este a szempillánkra kenve, nagyon jó ápolást biztosít annak. Nem lesz a szempillánk megviselt és töredezett.
  • Ha rakoncátlan a szemöldökünk, nagyszerű formába lehet a vazelinnel rendezni és nem múlik el a hatása percek alatt.
  • Cserepes, kirepedezett ajkainkat pillanatok alatt gyönyörű, csillogóvá varázsolhatjuk vele.
  • Ha vizes hatású szemhéjfestékre vágyunk, lehellet vékonyan kenjük be vele a szemhéjunkat, aztán jöhet a szemhéj festék.
  • A rúzsunkkal elkeverve, a rúzzsal megegyező színű arcpirosítónk lesz.
  • A töredezett hajvégeket ápolttá, széppé teszi. Arra azért vigyázzunk, hogy tényleg csak a haj végére kerüljön, különben úgy fog kinézni, mintha zsíros lenne a hajunk.
  • A fényét vesztett, bemattult körömlakkot feldobhatjuk vele, ha vékonyan a körmeinkre kenjük.
  • Nálam gyakori probléma, hogy a parfüm illata hamar elillan. És nem azért, mert mondjuk gagyi parfümöt használok. Minden illatanyaggal így járok... Tartósabbá tehetjük az illatát magunkon, ha egy kis vazelint kenünk a bőrünkre, ahová parfümöt fogunk fújni. (pl. fül mögé, csuklón)
  • Mivel elzáró  hatású, felgyorsítja a sebgyógyulást, ugyanis megakadályozza, hogy baktérium kerüljön a sebbe. Égési sérülésekre gyakran használják. Csak kenjük fel vékonyan a sebre.
  • Az ultraibolya sugárzás ellen majdnem tökéletesen véd.
  • A konyhában is használhatjuk: vágódeszkákat, fa eszközök felületét bekenhetjük vele, ugyanis taszítani fogja a vizet, könnyebb lesz tiszítatni.
  • Az élelmiszer iparban E905b néven használják pékáruk, sütemények felületére, hogy fényesebb legyen.
  • Kismamaként gyakran tapasztaltam, hogy bedagadt a kezem és nem akart lejönni a gyűrűm. A vazelinnel nagyon könnyen leszúszik, ha egy picit az ujjunkra kenünk és óvatosan elkezdjük forgatni a gyűrűt.
  • Nyikorgó ajtók, szoruló műanyag vagy fa játékok és eszközök számára is egyszerű megoldás lehet.

A vazelin felhasználásáról még oldalakat lehetne írni. Igazából saját magunk is kitapasztalhatjuk, hogy még mi mindenre lehet használni. Vegyetek és próbáljátok ki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr302781222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása