Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.10.28. 06:00 ritakovacs

Tököljünk!

Címkék: ötletek töklámpás papírból őszi dekoráció Halloween

A Halloween elengedhetetlen kellékévé vált a töklámpás. Az elkészítése  nem bonyolult és a kicsik is segédkezhetnek az elkészítésében. Nagy élmény együtt lapátolni a tököt a héjából. A kicsiknek garantáltan tetszik. Biztosan van olyan is, aki nem szeretne igazi tökből lámpást készíteni, de mégis szeretne valami tök-szerűt készíteni.

Narancssárga papírból könnyen készíthetünk mutatós tököcskéket. Először egyforma szélességű és hosszúságú darabokat vágjunk le a papírból, majd mindegyik papír csíknak jelöljük meg a közepét. Két csíkot egymásra merőlegesen, a közepüknél fogva ragasszunk össze, majd másik két csíkot is és tegyük ezt mindaddig, amíg el nem fogy a papírunk. Majd ezeket a papírokat ragasszuk úgy össze, hogy a papírok ne fedjék egymást. Így a tök alja már készen is van. Most két egymással szemben lévő papír csíknak a végeit összeragasztjuk, hogy tökéletesen illeszkedjenek a papírok. Majd a többi csíkot is így összeragasztjuk. A tök már kész is van. Zsenília gombócból vagy zöld papírból csinálhatunk neki szárat is. Aztán már csak szemet és szájat kell rajzolni, vagy ragasztani.

És íme egy videó, ha valaki igazi tökből szeretne lámpást készíteni. Nyilván ez nem szorul magyarázatra, de kedvet csinálhat egy jó kis lámpás készítéséhez.

1 komment