Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.04.06. 15:12 ritakovacs

Az ápolt fürdőszoba titka

Címkék: ötletek háztartás nagytakarítás fürdőszoba

A fürdőszoba a lakás legkényesebb helysége a konyha mellett. Legalább annyit használjuk, vagy néha még többet, mint a konyhát. Ezért a takarítása és tisztán tartása fokozott figyelmet igényel.

Az ápolt, kellemes fürdőszobáért nem kell naponta órákat súrolni, elég ha egy kis plussz figyelmet fordítunk erre a helységre, a takarítást, a pakolást alaposan elvégezzük és a dekolálást sem hanyagoljuk el.

Ha mindennap foglalkozunk vele (tapasztalataim szerint nagyjából 15 perc napi törődés bőven elegendő), nagyobb takarítások alkalmával nem kell órákig vakarni a lerakódott szennyeződéseket, hanem nagyon rövid idő alatt csillogóvá varázsolhatjuk a fürdőszobánkat. A rendszeres törődést nagyon meghálálja ez a helység!

Ha ez mégis kimaradt volna és nagytakarításra szánjuk el magunkat, még mielőtt vadul elkezdenénk súrolni, érdemes az itt található dolgainkat átnézni, kipakolni és kiszanálni. Biztosan vannak fölösleges tiszítószerek és kozmetikumok, vagy olyanok, amelyeknek lejárt a szavatossága. Ezeket ne őrizgessük tovább, úgysem fogjuk már használni őket. Gyorsan szabaduljunk meg tőlük.

Ha van olyan flakonunk, amiben még van egy kicsi és ezért nem akartunk eddig megválni tőle, igyekezzünk minél előbb elhasználni. Az ilyen flakonokat célszerű egy időre fejre állítani, mert máshogy úgysem akar majd belőle kijönni az az icike-picike anyag.

Aminek lejárt a szavatossága, menjen egyből a kukába. Ne kockáztassuk az egészségünket romlott vegyszerekkel!

Mi meddig használható?

Hiába használunk rengeteg kozmetikumot, gyakran mégsem vagyunk tisztában a válasszal. Íme egy gyorsan összeállított, nagyjából lista:

  • A sampon, szappan, tusfürdő, hajlakk, hajhab és hajzselé általában három évig jó.
  • A dezodor, borotvahab, testápoló a legtöbb esetben két évig használható.
  • Az arckrémek egy évnél tovább nem nagyon szokták bírni, sőt a legtöbb néhány hónap után használhatatlanná válik. Már ne kenjük magunkra, ha megváltozik az illata, színe vagy az állaga. Inkább váljunk meg tőle, mert akár allergiát vagy bőrirritációt is okozhat.
  • A naptejet hatékonyságának megőrzése érdekében csak a csomagoláson feltüntetett szavatossági ideig használjuk.
  • A szemceruza, szájceruza, szemhéjpúder a legtöbb esetben nyugodtan használható három éven át.
  • A korrektor, púder, parfüm általában két évig teljesen jó.
  • A körömlakk és alapozó ennél jóval hamarabb, egy év alatt beszárad, tönkremegy.
  • A szempillaspirált és szemhéjtust egy évnél jóval korábban kellene cserélni, én azonban ezeket mindig elhasználom és nem dobom ki.

 

Kozmetikumok tárolása

Miután kiszanáltunk és kidobáltunk minden fölösleges és lejárt szavatosságú dolgot, jöhet a pakolás. Mivel mi "hatalmas" panel fürdőszobával büszkélkedhetünk, én ebből indulok ki.

A kád szélére nem szeretek sok dolgot pakolni, mert úgy sokkal macerásabb takarítani. Itt csak egy tusfürdő és sampon van. Az pedig nem okoz fennakadást takarítás közben sem.

Elérhető közelségbe azokat a dolgokat szoktam csak tenni, amelyeket biztosan használok mindennap (pl. arckrém, szempillaspirál, parfüm, fésű stb.). Nálunk magasabb fürdőszobai polcra kerültek a tisztítószerek és eszközök, hogy ne érje el őket a gyerek véletlenül sem. Még akkor is, ha környezetbarát, nem agresszív tisztítószerekről van szó. Jobb biztos távolságban tudni ezeket a szereket az apróságoktól.

Azokat a kozmetikumokat, amelyeket nem használok mindennap, de elég gyakran és apróbb darabok, pofás kis tároló dobozokban tartom. A polcról bármikor le lehet kapni ezeket és boldogan túrhatok benne.

Miután ilyen szépen rendet tettünk, már kezdhetjük is a takarítást. Így, rendezett környezetben sokkal gyorsabban fog menni. Azt, hogy mit, hogyan és mivel tudunk hatékonyan tisztítani, hamarosan elárulom. És persze néhány ötletet is, amivel egyszeűen, olcsón igazán otthonossá varázsolhatunk még egy panel fürdőszobát is. Addig is jó pakolást és szanálást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr732804710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása