Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.04.04. 14:16 ritakovacs

Ki a konyhából a vegyszerekkel!

Címkék: konyha nagytakarítás környezetbarát tisztítószerek

Mint az már egy korábbi bejegyzésemben említettem, a legbiztonságosabb és legolcsóbb tisztítószerek a környezetbarát tisztítószerek.

A használatuk nagyon egyszerű, gyors és sokkal biztonságosabb, mint az erős vegyszereké. Attól sem kell félnünk, hogy a gyerekünk sokat ólálkodik a konyha környékén, amikor takarítunk.

A környezetbarát tisztítószerekről azonban tudnunk kell, hogy kevésbé gyorsan hatnak, mint az agresszív, erős vegyszerek, ezért a használatukhoz némi türelem szükségeltetik. Érdemes hosszabb ideig áztatni dolgokat, így nem lesz az eredmény kevésbé hatékony.

Miután végeztünk az ablakkal és a szekrényekkel, jöhet a konyha többi része:

  • Készíthetünk általános tisztítószert, ha egy kevés mosoószappant lereszelünk és forró vízben feloldjuk, illetve egy teáskanálnyi citromsavat adunk hozzá. Ezt a tisztítószert a csempétől a hűtőn keresztül az asztalig minden felületre lehet használni.
  • Engedjük le a hűtőt, majd tisztítsuk ki kívül-belül. Ha a hűtő zárógumiját gyakran vékonyan bekenjük vazelinnel, nem fog kirepedezni, hosszabb lesz az élettartama. A hűtőszagot megelőzhetjük, ha egy pici pohárba szódabikaróbnát teszünk és azt a  hűtő aljába helyezzük.
  • A kávéfőzőt, vízforralót ecet és víz keverékével tisztítjuk ki és szabadítjuk meg a lerakódott vízkőtől.
  • A tűzhely felületére rakódott makacs szennyeződéseket és zsírt el tudjuk tüntetni, ha szódabikaróbnát vagy mosószódát vízzel elkeverve pasztát készítünk, majd a tűzhelyzre kenjük és állni hagyjuk rajta (legalább fél órán keresztül). Ha úgy gondoljuk, hogy eleget ázott, szépen letörüljük. Én ilyenkor a gombokat is le szoktam szedni és a mosogatóban szépen kiáztatom.
  • A mikorhullámú sütő tisztítására nagyon jó, ha két-három karika citromot egy tál vízbe teszünk és pár percre elindítjuk így a mikrot. A citromos forró gőz fellazítja a legmakacsabb szennyeződéseket is és illatossá teszi a mikro belsejét. Nem kell súrolni, hanem nagyon egyszerűen és könnyen le lehet törölni.
  • A csempét gyönyörűvé, csillogóvá varázsolhatjuk, ha ecetes vízzel töröljük át. A nehezen eltávolítható zsírfoltokat pedig egy nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsöljük le.
  • A padlóhoz nyugodtan használhatjuk az általános tisztítószert.

Ha ezzel végeztünk, gyönyörű, ragyogó konyhánk lesz, ahol egy pici gyerek is nyugodtan kúszhat-mászhat.

Aki ismét velem tart, annak megmutatom, hogyan készítsünk 15 perc alatt gyönyörű virágot papírból, ami a lakás bármely részébe üde tavaszt varázsol. Addig is jó munkát és szép napot!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr782798795

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajongó (2000) - Movie 2011.05.18. 18:10:15

Rajongó is a TV Serie of 2000 made in Hungary. Here you can see online its cover, plot summary, cast, directors, trailers, awards and more.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása