Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.09.26. 08:01 ritakovacs

Variációk őszi ajtódíszre

Címkék: kreatív ötletek ajtódísz őszi dekoráció háztartási hulladék

Nekem az ősz a kedvenc évszakom. Imádom a színek aranyos-rozsdás, színes kavalkádját, a száraz falevelek zizegését, a nap fátyolos ragyogását és a tagadhatatlan igazi, őszi illatokat. És a természet szép ajándékának tartom, hogy az ősz fantasztikus terméseiből nagyszerű dolgokat lehet létrehozni, alkotni.

Az évszakok múlását a környezetünk díszítésével, ékesítésével is jelezhetjük. Ennek egyik legizgalmasabb módja egy szépen elkészített ajtódísz.

Az első dísz, melyet szeretnék bemutatni, újságpapírból készült. Nem túl nehéz, bár időigényes az elkészítése. Első lépésként nagy, egész oldal újság lapokat hajtsunk félbe, majd ismét félbe, mindaddig, amíg viszonylag keskeny csíkot kapunk. Majd csavarjuk meg, hogy minél tömörebb anyagot kapjunk. Jó néhány lapot csinálunk meg hasonlóan és egy tömör koszorút készítsünk belőlük úgy, hogy összefonjuk ezeket a szálakat. Barna temperával, vagy vízfestékkel fessük be a koszorút.

Jó néhány újságból vágjunk ki falevél formákat. Ezeket a leveleket tetszés szerint rozsdás, halvány szürkés, zöldes, őszies színűre. Néhány darabot hajtogassunk, gyűrjük is meg itt-ott, hogy még eredetibbnek tűnjön, majd ragasszuk fel a koszorúra. Ezekkel harmonizáló színből gyúrjunk kis golyókat, majd ezeket is ragasszuk fel, mintha szőlőfürtök lennének. Nagyon szépen fognak mutatni. Ne felejtsük el lefesteni a szőlőszemeket sem!

A kacsokat, indákat úgy csináljuk, hogy vékony drótra ragasztjuk fel az újságot, majd formázzuk és végül tetszés szerint festjük le.

Így talán kicsit bonyolultnak tűnik, pedig tényleg nem az. És itt a videó:

Természetesen kevésbé időigényes díszt is készíthetünk, ha nyitott szemmel járunk-kelünk. Rengeteg alapanyagot ad maga a természet. Mindenféle szépséget tehetünk a díszünkre, amit találunk: falevelet, gesztenyét, apró méretű sütőtököt, makkot, napraforgót, őszi virágokat. Minél sokszínűbb a termések skálája, annál szebb hatást érhetünk el. És már nincs is más dolgunk, mint ezeket a szép díszeket fölhelyezni . A videó, amit bemutatok, nem terményeket mutat be, de az elv az teljesen azonos:

A kisfiam ajtajára olyan díszt fogunk készíteni, amit elkészíteni neki sem okoz majd nehézséget. Arra gondoltam, hogy kör alakba ragasztunk piros, sárga, zöld, barna, bordó kartonból kicsi kezecskéket. Természetesen az Ő kis kezét fogjuk körberajzolni.l Ha elkészült, meg fogom mutatni. Akinek van még valami jó ötlete, szívesen veszem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr364800195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása