Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.09.24. 14:39 ritakovacs

Tojásmozaikból készített tárgyak

Címkék: kreatív ötletek ékszer közös tevékenység a gyerekkel háztartási hulladék tojásmozaik

Egy korábbi bejegyzésemben már bemutattam azt, hogyan készíthetünk szebbnél-szebb tojásmozaik darabkákat. Abban azonban biztosan mindenki egyet ért velem, hogy önmagukban ezek a szép, színes mozaik darabok nem sokat érnek. Meg kell találni a megfelelő helyet, felhasználási módot a számukra.

Véleményem szerint erre az egyik legalkalmasabb mód, ha ékszereket készítünk belőle. Az egyik csodás módszer, ha szép medálként ékesít minket a mozaik. Bármilyen nyakláncot, de még ruhát is fel tud dobni, vagy kiemelni egy csodálatos, egyéni medál. Először válasszuk ki, hogy milyen formájú medált szeretnénk. Ha ez sikerült, jöhet a megfelelő alapanyag. Ez lehet karton, műanyag, fa, agyag, kiégethető gyurma stb. Ami nekünk tetszik és amiről úgy gondoljuk, hogy megfelelő az ötletünk megvalósításához. Ezt követően ragasszuk fel a "színtelen", vagyis a még nem festett tojáshéjakat, majd a medál széleinél csiszoljuk le. És jöhet a munka legkreatívabb része, fessük le tetszésünk és elképzelésünk szerint a medált. Ebben a videóban például üvegfestékkel. De ha más hatást szeretnénk elérni, használhatunk már korábban bemutatott technikát vagy más festéket is. És a videó:

Hasonló módon csodálatos karkötőt vagy akár nyakláncot is készíthetünk. Ehhez a videó:

Azt hiszem, a végeredmény önmagáért beszél.

A tojásmozaik azonban nemcsak ékszereinket, hanem otthonunkat is díszítheti. Nagyon egyedi, dekoratív használati tárgyakat készíthetünk általa, amik igazi különlegességek lehetnek ajándékként is. Készülhet így dísztányér, váza, szalvéta tartó, szalvétagyűrű, fűszertartó, ékszerdoboz és még fel sem tudom sorolni, hogy mennyi minden. A technika azonos, csak más és más tárgyra téve a tojáshéjat. Valahogy így is lehet használni:

A legkisebbeknek sem kell mellőzniük ezt a technikát, mert képet vagy esetleg képeslapot is készíthetnek ők is. Nagyon szép kép készíthető színes kartonra. Rajzoljunk rá valamilyen képet és ezt úgy "színezzük ki", hogy szép, színes tojásmozaik darabokkal rakjuk ki. Valahogy így:

Ugye mennyi minden készíthető néhány tojás héjából? Próbáld ki Te is! Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr234738847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása