Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.21. 07:00 ritakovacs

Üdítős dobozból szélforgó

Címkék: ötletek doboz szélforgó üdítős háztartási hulladék

Nekem ez az ötlet eszméletlenül tetszik. Nagyon mutatósnak és jópofának találom. Igaz, a videóban nem mutatják meg azt, hogy hogyan készül, de egy korábbi bejegyzésemben írtam hasonló technikával készült szélforgóról, igaz, az PET palackból készült.  Aki nem érti teljesen, hogy mit próbálok magyarázni, az abban a videóban világosan láthatja az elkészítés módját.

Először is szükségünk lesz néhány üdítős vagy sörös dobozra. Érdemes olyan dobozt választani, ami azért egy kicsit legalább mutatós és színes, mert sokkal jobban néz ki. Készíthetjük egy darabból, de ha igazán szép darabot szeretnénk, érdemes több dobozt feláldoznunk.

Először szerintem azokat a darabokat érdemes megcsinálni, amik középen, a szélforgó "törzsét" fogják alkotni. Ez lehet két-három doboz. A dobozokat hosszában kb 1,5- 2 centinként végéig vágjuk, majd egy kicsit összenyomjuk, hogy a közepük kifelé álljon. Alul és felül a csíkok elejét ferdén egy kicsit meghajtogatjuk. Már csak a doboz tetejét kell kifúrni és felfüggeszteni, hogy forogni tudjon. Így két-három dobozt is egymás fölé függeszthetünk, mert így sokkal mutatósabb.

Lehet még ezt tovább is cifrázni, ha ezek fölé még egy másik dobozt teszünk. Ezt úgy csináljuk meg, hogy levágjuk az alját, az oldalait pedig ugyanúgy felvagdossuk, mint a többi dobozét, csak szélesebbre hagyjuk. A felénél meghajtjuk egy kicsit, hogy háztető formára emlékeztessen. A végét ki lehet lyukasztani, és felfüggeszteni rá különböző formájú darabokat az üdítős dobozból.

Teljesen kész akkor lesz a mű, ha az egész aljára szélcsengőt is akasztunk. Ezt pedig szintén egy szétvágott dobozból tudjuk megcsinálni. A doboz alját levágjuk, az oldalait különböző formákra vágjuk és felfüggesztjük a tetejéhez, majd a közepére egy nagyobb darabot függesztünk. Így leírva biztos bonyolultnak tűnik, pedig ha meglátjátok, már érteni fogjátok, hogy miről beszéltem.

Íme a videó:

1 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr54661843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egely Wheel papírból 2012.07.22. 11:28:04

Egely wheel-lel azonosan működő szerkezetet, tehát egy négy ágú szélforgót,  egy darab papírlap segítségével is készíthetünk. Hajtogassuk a papírt az ábra szerint, majd egy radírba, vagy parafadugóba szúrt tűhegyre helyezzük.   Amennyiben ügyesek v...

Trackback: Egely kerék egy drága szélforgó 2012.07.22. 11:26:32

Az Egely kerék, a feltalálót idézve; "játékszer".A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az. A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja. (tanulmány, Bp., 2000.09.19. - képekkel, linkekkel kiegészítve 2012.05.23.)   Bizto...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása