Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.18. 12:00 ritakovacs

Szivárványos szélforgó ásványvizes palackból

Címkék: ötletek szélforgó háztartási hulladék PET palack

Ez az ötlet nagyon egyszerű, de annál nagyobb örömet jelent kicsi gyerekeknek, akik szeretik a színes, pörgő, forgó, mozgó dolgokat. Alapanyag sem kell hozzá sok, és nem is nehéz megcsinálni.

Fogunk egy ásványvizes palackot és a törzsét beragasztjuk különböző színű szigetelő szalagokkal, melyeket szorosan egymás mellé helyezünk. Minél színesebb, annál szebb lesz. Lehetőleg legalább három színt használjunk. Ha ezzel megvagyunk kb 2 centinként jelöljük be, majd hosszában a szigetelő szalaggal leragasztott területet vágjuk fel.

Ha az egész törzsét felhasítottuk az üvegnek, akkor egy kicsit nyomjuk össze, így a közepe egy kicsit ki fog dudorodni. Ezeket a csíkokat kb a közepüknél hajtsuk meg, aztán a bemetszések szélénél is, ferdén.

Az ásványvizes palack közepét fúrjuk ki, majd egy akasztóra, (amely körbe tud forogni) helyezett drótot szúrjunk bele és tekerjük meg, hogy ne eshessen ki belőle. Ez biztosítja majd, hogy a széltől tudjon forogni a palack. fűzzük fel egy zsinórra és már mehet is ki, a kertbe. Jó forgolódást!

És íme a videó:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr324661661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása