Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.07.03. 13:47 ritakovacs

Megunt pólóból szexi felső

Címkék: kreatív ruha felső használt pólóból

Régi és megunt ruhatárunkat egy kicsit föl lehet frissíteni, ha egy-két kinyúlt, vagy kidobásra ítélt pólónkat szétvágjuk és új formát adunk nekik. Aki már kicsit ügyesebbé válik a cafatolásban, vehet direkt erre a célra is valamilyen klassz pólót. De gyakorláshoz szerintem megfelel olyan darab is, ami egyébként már a kukába kötött volna ki, vagy portörlőként végezné.

Az első darab szerintem roppant mutatóssá válik némi átalakítással. És ha jól emlékszem, csak egy olló szükséges hozzá. Tehát fogunk egy pólót és a nyak kivágásától kb 3-5 cmtől levágjuk a póló mindkét ujját. Ha ez kész, v alakú nyakkivágást rajzolunk (tetszés szerinti lehet a dekoltázs mélysége) és azt is kivágjuk. így csak két vékonyabb vállpántunk maradt, amit a varrás mentén szétvágunk.

A pántoknál a mellrészig két bevágást csinálunk a pánt tetejétől, így tulajdonképpen három vékony pántunk lesz egy pántból. Ezt szépen összefonjuk, majd a póló elején és hátulján összecsomózzuk.  Így a póló teteje már kész is van.

Ezután a felső alját csináljuk meg. Oldalt, kb 10 cm magasságban bemetszést csinálunk, majd egy kicsit a végeit meghúzgáljuk a bemetszett anyagnak, mert ez lesz a megkötő. Ezután lazán megkötjük. Ugyanezt megcsináljuk a póló aljának másik oldalával is. És tádáááám! Kész is egy új szexi felső. Így néz ki:

A másik ötlet nekem jobban tetszik és valószínűleg  a testalkatom miatt előbb lehetne rávenni a viselésére, mint az előző darabnál. Ezt is egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni.

Fordítsuk ki a pólót, majd nagy, kerek nyakkivágást rajzoljunk neki, aztán a vállán is egy szép ívet. Vágjuk le a berajzolt részeket. Csípőnél tetszőleges magasságban jelöljünk ki egy vonalat. Erre a bejelölt magasságra varrjunk gumit a pólóra. A váll részt még dekoratívabbá tehetjük, ha kis finom láncot varrunk rá. És már kész is a felső. Íme:


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr884625768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása