Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.06.11. 22:35 ritakovacs

Papírból pillangót egyszerűen

Címkék: kreatív papírból közös tevékenység a gyerekkel

Ma nálunk elég pocsék idő volt, így a délutáni kinti játékot elmosta az eső. Egy ideig önfeledten játszott Csemetém a szobájában, aztán elkezdett szenvedni. Volt egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető kis papír ujjbáb pillangója, amit még az óvodai beiratkozáskor kapott áprilisban. Ma addig nyúzta, míg teljesen szétjátszotta. Aztán persze sírt, hogy kér másikat.

Így nem volt mit tennem, együtt csináltunk egy másikat. Megörökíteni sajnos nem tudtam, mert mire sikerült a fényképezőt elővadásznom, ez a pillangó is az enyészeté lett a sok repülés és játék következtében. Szerencsére találtam a neten egy videot, ahol hasonlót készítenek. Az egyetlen különbség annyi, hogy mi ujjbábot csináltunk belőle. Ehhez pedig nem kellett mást tennünk, mint az elkészült pillangóra egy gyűrűt ragasztani papírból.

Biztosra veszem, hogy a pöttömök többsége örömét leli egy ilyen kis jószág elkészítésében, hiszen gyorsan kész van, nem kell hozzá nagy kézügyesség és alapanyagot sem sokat igényel. Az elszántabbak pedig akár pillangó-hadsereget is készíthetnek belőle.

Gyorsan pöccenő és a kudarcokat hisztivel viselő kisfiam  önfeledten hajtogatta, lapogatta a pillangó szárnyait, nagy igyekezettel. Akinek van kedve, próbálja ki! Valami ilyesmi lesz belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr424581900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása