Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2012.01.13. 07:03 ritakovacs

Készítsünk hintőport!

Címkék: szépségápolás hintőpor házi kozmetikum

A hintőporokat alapvetően szagok eltüntetésére, illetve bepáló, összetapadó bőrfelületek kezelésére vagy ezek megelőzésére használhatjuk. Egyetlen hátránya, hogy alapanyaga magnézium szilikát, amit az élelmiszeriparban csomósodást gátló anyagként használnak. Olyan bevonatot képez a bőrön, melyen át nem jut se ki, se be semmi. Viszont elávolítani is nagyon nehéz.

Maga az ötlet nagyszerű, csak érzékeny bőrűeknek nem túl tökéletes. Hintőport házilag is készíthetünk, ami sokkal jobb illatú és garantáltan ártalmatlan a bőrünknek is.

Keverjünk össze egyenlő mennyiségű kukoricakeményítőt és szódabikarbónát, majd cseppentsünk bele citrom és borsmenta illóolajat. Nincs más dolgunk, mint jól összerázni a keveréket és már használhatjuk is. 

A szódabikarbóna nagyszerűen eltünteti a szagokat, a kukoricakeményítő pedig magába szívja a nedvességet és ápolja a bőrt. Illóolajok helyett szórhatunk bele morzsolt virágszirmokat, vagy más illatos növények porát, esetleg kávét, ami táplálja a bőrt. Csak ki kell egyszer próbálni és nincs megállás. Garantáltan nem használunk többet bolti hintőport. És esetleg egy szép dobozban ajándék is lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr643532859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása