Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.12.05. 21:46 ritakovacs

Karácsonyi készülődés (2.hét)

Címkék: karácsony háztartás karácsonyi készülődés

Egy hét már el is telt a készülődés jegyében. A teendők szépen sorban várnak ránk, hogy egyiket a másik után legyűrjük. Nem lesz nehéz feladatunk, ha nem pánikolunk be és mindig csak az adott feladatra koncentrálunk.

A múlt héten már összegyűjtöttük azokat a feladatokat, amelyek ránk várnak Karácsonyig. Természetesen mindenkinek a saját életéhez, családjához, pénztárcájához szabott feladatai vannak.

Leírom, hogy én miket csinálok ezen a héten:

  • nagytakarítás: a múlt héten már elkezdtem, ezt folytatom. A gyerkőc szobája készen van, a konyha félig. Most ezt folytatom.
  • lista azokról a személyekről, akiket üdvözölni szeretnék: lesz olyan, aki sms-t kap, más emailt és olyan is akad, akinek képeslapot küldök. Ha lesz egy kis időm, a képeslapot is szeretném én elkészíteni.
  • lista azokról, akiknek ajándékot szeretnék adni: mivel a pénztárcánk decemberre elég lapos lett, úgy döntöttem, hogy magam készítem az ajándékokat. Természetesen, aki ellátogat hozzám, kap néhány ötletet és leírást is az ajándékokról. Nyilván akinek nincs ideje készíteni, vásárolni fog. Egyszerűbb, ha megnézzük, hogy hány személynek adunk valamit, kiszámoljuk az erre szánt pénzünket és így tudunk kalkulálni, hogy személyenként mennyi pénzt szánhatunk ajándékra. Ha valaki tényleg spórolni szeretne, célszerűbb saját kézzel alkotni valamit.
  • karcsonyi menü megtervezése: lehet, hogy néhány embernek ez még korainak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Azért célszerű már most kitalálni a menüt, mert így már előre el lehet készíteni a bevásárló listát. Így pedig lehet figyelni az akciókat és mehet a spájzolás. Sokat lehet ezzel is spórolni. Ráadásul ha egy-két nappal a főzés előtt átnázzük a hozzávalókat, még könnyen beszerezhetünk bármit.
  • lakás dekorálása: ahogy halad a takarítás, a rend és tisztaság uralta helyeket úgy foglalják el a díszek. Egyre szebb, egyre ünnepibb a lakás. Ezekből is lesz itt némi ízelítő.

Nagyon érdekelne, hogy kinek, milyen módszer vált be, hogyan készül az ünnepekre? Osszátok meg velem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr103441192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása