Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.10.22. 08:14 ritakovacs

Őszi bőrápolás házi kozmetikumokkal

Címkék: szépségápolás házi kozmetikum szemfrissítő arctisztító tej

A házilag készült kozmetikumoknak nagy előnye, hogy általában friss alapanyagokból készülnek, nincs bennük tartósítószer és tudjuk, hogy mit kenünk, dörzsölünk magunkre.

Ősszel hasznos lehet, ha felkészítjük a bőrünket a téli hideg idő fokozott igénybevételére. Már az őszi hideg, szeles idő is nagy próbatétel az arcnak, szemnek, ezért nem árt, ha fokozott figyelmet fordítunk rá.

A szem ápolásásban segíthetnek a növényekből készült szemfrissítők, melyek nyugtatják, ápolják és felélénkítik a szem környéki bőrt. Készítsünk erős főzetet. Mivel a szemünket fogjuk vele borogatni, legalább 20 percig forraljuk, hogy elpusztuljanak a baktériumok. Majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne növényi darabok.

Ha kihűlt a főzet az oldattal itassunk át egy steril gézlapot és helyezzük azt a csukott szemünkre. 10 perc csodát tesz. A különböző növények más-más problémára kínálnak gyors megoldást:

  • búzavirág: csökkenti a szem körüli duzzanatot
  • mályva, rózsa: puhítja a szemkörnyék bőrét
  • zsurló: megnyugtatja a vörös, duzzadt szemhéjat
  • menta: eltünteti a sötét karikákat
  • apróbojtorján, szemvidító fű: csillogást ad a szemnek

A megfelelő bőrápolás elengedhetetlen része az arctisztítás. Ehhez magunknak is elkészíthetjük az arctisztító tejet. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető és ki-ki saját igényei és bőrtípusa szerint variálhatja magának. Készülhet fiataloknak és időseknek, zsíros vagy száraz, normál vagy érzékeny bőrre. Nem kell mást tenni, csak a megfelelő növényt választani az elkészítéshez:

  • zsíros bőrre: csalán
  • száraz bőrre: borágó
  • öregedő bőrre: gyermekláncfű
  • érzékeny bőrre:citromfű
  • fiatal bőrre: bodzavirág, körömvirág

Az arctej elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

  • 1 bögre langyos tejre
  • 2 evőkanál friss vagy szárított kamillára
  • 1 evőkanál általunk választott gyógynövényre
  • 3 csepp rózsavízre

Egy lábos vízbe tegyük bele a bögre tejet, amelybe beleszórtuk a gyógynövényeket. Folyamatos kevergetés mellett kezdjük el melegíteni kb 5 percig, vagy amíg a főzet erős kamilla illatot nem áraszt. Arra figyeljünk, hogy a kamillavirágok ne főjenek szét és ne is forraljuk fel őket. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, szűrjük le és adjuk hozzá a rózsavizet.

Miután elkészült, üvegbe töltjük és hűtőbe tárolva 2-4 napig eláll. (Nem tudom, hogy mennyiben befolyásolja a hatását, de én pici adagokban le szoktam fagyasztani, mert nekem nem fogy el ekkora mennyiség ilyen rövid idő alatt. Ha szükségem van egy új adagra, csak kiveszem a fagyasztóból és szobahőmérsékleten fölengedem.)

A használata is nagyon egyszerű. Egy vattakorongot mártsunk a tisztítótejbe és töröljük át vele a bőrünket. Néhány másodperc elteltével mossuk le a fölösleget friss vízzel az arcunkról. Nagyszerűen tisztítja és hidratálja a bőrt.

Kellemes szépülést hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr383321366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása