Kreatív fészek

Ez a blog egyszerű, hétköznapi, praktikus ötletekről szól. Mindenről, ami segít, hogy gyerek mellett is barátságos fészek legyen az otthonunk. Kreatív ötletek, háztartási tippek és egyszerű praktikák, szépségápolási trükkök, hogy mi is ragyogjunk, ne csak a lakásunk. Mert ami jó anyának, az jó a babának és jó a családnak. Nézelődj, érezd jól magad és térj vissza máskor is! Ha tetszik amit olvastál, írj nekem!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss hozzászólások

Ötletes hétköznapok (nem csak) anyáknak

2011.04.07. 14:54 ritakovacs

Testradír és pakolás egyben

Címkék: praktikus szépségápolás pakolás bőrradír

Sajnos a hétköznapi hajtásban hajlamosak vagyunk a bőrünket elhanyagolni, hiszen a ruha úgyis eltakarja... Az arcunkra még csak-csak szakítunk időt, de a többi... Dehát ki ne szeretne fényes, gyönyrű, ragyogó és ápolt bőrt? Ha rendszeresen használod ezt a praktikát, garantálom, hogy Neked ilyen lesz.

Most megmutatok egy végtelenül egyszerű, de annál hatékonyabb bőrradírt és pakolást egyben. Csak két dolog kell szükséges hozzá, pillanatok alatt kész és sokáig élvezhetjük a jótékony hatását. Ami pedig a legfontosabb: teljesen természetes anyagok. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • zabkorpa
  • olivaolaj (a legjobb extra szűz)

A zabkorpa eltávolítja az elhalt hámsejteket, emellett táplálja és simává teszi a bőrt. Javítja a vérkeringést és a bőr rugalmasságát.

Az olivaolaj A és E vitaminban gazdag, antioxidáns hatású, növeli a bőr immunitását és nyugtatja azt.

Ez a két összetevő pedig igazi csodát tesz a kiszáradt, megviselt bőrrel.

A használata nagyon egyszerű. Kb 3 evőkanálnyi olivaolajat tegyünk egy kisebb tálba és kb. 1-1,5 evőkanálnyi zabkorpát keverjünk hozzá. Nincs más dolgunk, mint a nyakunktól a talpunkig magunkra kenni és körkörös mozdulatokkal átdörzsölni vele a bőrt. Utána már csak várnunk kell nagyjából 10-15 percet, újra átdörzsölni magunkat és lehet lemosni.

Én ezt úgy szoktam kivitelezni, hogy bemászok a  kádba, ott magamra kenem és amíg szépülök, olvasgatok. (És közben nem maszatolom össze az egész lakást). 15 perc elteltével újra átdörzsölöm magam, aztán jöhet egy kellemes langyos zuhany. A fölösleget egy szappannal eltávolítom, de ne lepődjünk meg, hogy nem tudjuk teljesen lemosni az olajat a bőrünkről. Ez nem is cél és nem is baj, hiszen amennyi szükséges, annyit be is szív a bőrünk.

És ami nagyon pozitív: a bőrkeményedéseket nagyszerűen eltünteti. Én hetente használom ezt az egyszerű praktikát és nincs is semmilyen bőrproblémám. Csak egyszer kell kipróbálni! Utána már mindig szakítani fogtok rá időt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr392807311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása